Over Zoveel Suiker en Vet

Mijn naam is Brigit Kors en ik werk als praktijkondersteuner in een gezondheidscentrum. Een van mijn taken is het begeleiden van patiënten met diabetes type 2. Voeding is voor hen belangrijk, zoals voor iedereen. Ik ervaar tijdens mijn werk dat er veel geschreven wordt over voeding maar dat het voor veel mensen lastig en tijdrovend is om zich erin te (moeten) verdiepen. 

Daarom heb ik dit boekje ontwikkeld. Een praktisch hulpmiddel voor mensen die op een eenvoudige wijze bewuster met voeding om willen gaan. Door gebruik te maken van afbeeldingen is direct te zien hoeveel koolhydraten (suikers), vetten en calorieën er in een product zitten. Bovendien ziet u in één oogopslag hoeveel u moet bewegen om deze calorieën weer kwijt te raken.

Ik hoop dat mijn boek u het steuntje in de rug geeft voor een bewustere keuze in uw voedingspatroon.

Onderwerpen
  • Aardappelen, aardappelproducten en knolgewassen
  • Brood, broodjes en ontbijtproducten
  • Broodbeleg (zoet)
  • Eieren
  • Frisdrank, vruchtensappen en alcoholische dranken
  • Fruit
  • Gebak en koek
  • Gevogelte
  • Graanproducten en bindmiddel
  • Groenten
  • Kaas
  • Koffie en thee
  • Kruiden, specerijen en andere toevoegingen
  • Melk, melkproducten, melkvervangers, desserts en ijs
  • Noten, zaden en chips
  • Peulvruchten
  • Samengestelde gerechten
  • Snacks
  • Snoep, chocolade en zoete sauzen
  • Soep en bouillon
  • Suikers en zoetstoffen
  • Vetten, oliën en hartige sauzen
  • Vis, schaal en schelpdieren
  • Vlees
  • Vleesvervangers
  • Vleeswaren
  • Marokkaanse producten
  • Surinaamse-Hindoestaanse producten
  • Turkse producten
  • Voedingsetiketten

 

Over Brigit Kors: - Opleiding tot praktijkondersteuner afgerond aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (maart 2005). - Uitgeroepen tot praktijkondersteuner van het jaar 2013. - Inmiddels al zeven jaar werkzaam als praktijkondersteuner in Nijmegen.
B. Kors
© Zoveel Suiker Vet - Alle rechten voorbehouden